Novosti

Vrhunski remiksevi obilježili su elektroničku godinu, poslušajte čija suradnja se našla među najboljima

Druga dodjela nagrada ELECTOR održat će se za točno tjedan dana u zagrebačkoj Tvornici kulture, a sve smo bliže saznanju tko je smiksao Remiks 2022. godine. 

U utrci za statuu su: Ilija Rudman - "Crazy P - Night Rain", Petar Dundov - "Pole Folder & CP - Apollo Vibes" i Time To Sleep - "Ida Prester - Luda". Ilija Rudman jedan je od najcjenjenijih domaćih producenata na svjetskoj underground house/disco sceni, a u posljednjih 20 godina remiksao je brojne pjesme koje su našle svoj put do podija brojnih klubova i festivala. Njegov remiks trake "Night Rain" engleske elektroničke grupe Crazy P po žiriju nagrade ELECTOR jedan je od najboljih u prošloj godini, a možete ga poslušati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=7FR08tK2YQk&t=4sPole Folder je istaknuo kako je singl "Apollo Vibes" obilježio njihovu avanturu s etiketom Bedrock, a originalnom miksu pridružio se naš Petar Dundov koji je dodao posebnu vibru u čitavu stvar. Kasne 90-e i početak novog milenija u house glazbi isprepletene su u modernoj verziji pjesme producenata "staroga" kova, što je naišlo na veliko odobravanje domaće i inozemne scene. Sama nominacija za nagradu ELECTOR potvrda je da ovi momci znaju što rade, a remiks poslušajte na linku: https://soundcloud.com/bedrock_rec/sets/pole-folder-cp-apollo-vibes-2022-remixes-1 Ida Prester već dugi niz godina drma glazbenu scenu, festivalske pozornice i radijske postaje. Originalnu verziju singla ‘’Luda’’ Ida je objavila 2020. U suradnji s Pocket Palmom. PDV Records je njezinome šarmu dodao posebnu dimenziju prošle godine EP-em remikseva koje su "skuhali" domaći producenti, a verzija koju potpisuje Time To Sleep, po izboru žirija, nagrade ELECTOR najbolja je od njih. Kako taj spoj zvuči provjerite u nastavku: https://www.youtube.com/watch?v=ymVrQt3p9DM

U tijeku je glasovanje publike u kategoriji DJ godine! Glasuj za svog favorita OVDJE.

Druga dodjela nagrade ELECTOR održat će se 1. veljače 2023. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, a organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

 

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada