Kategorije nagrada

1. Album / kompilacija godine

U ovoj se kategoriji bila najznačajniji album ili kompilacija koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja, odnosno izdanje elektroničke glazbe koje sadrži najmanje šest (6) djela ili ukupnog trajanja od najmanje 30 minuta, a čiji autor/ica ili jedan od autora/ica živi i radi na području Republike Hrvatske,  u fizičkom i/ili digitalnom formatu koje se na digitalnom tržištu nudi u obliku cjelovitog izdanja, pod zajedničkim imenom. Album mora imati pretežno (51% ili više) novih snimaka objavljenih u izbornoj godini. U konkurenciju ulaze albumi/kompilacije u izdanju domaćih i inozemnih izdavača te self-release albumi/kompilacije. Nagradu primaju producent(i) i autori(i).

3. Event godine

U ovoj kategoriji glasuje se za glazbeni događaj (party, koncert ili festival), serijal glazbenih događaja pod istim imenom/brandom ili klupski događaj koji se, u izbornoj godini, posebno istaknuo na hrvatskoj elektroničkoj sceni te time priskrbio posebnu pažnju i naklonost struke i publike . Nagradu prima predstavnik organizacijskog tima.

5. House singl/EP godine

U ovoj se kategoriji bira najznačajniji singl ili EP iz domene house glazbe koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja,  odnosno izdanje koje sadrži najviše pet (5) djela ili ukupnog trajanja do 30 minuta, a čiji autor/ica ili jedan od autora/ica živi i radi na području Republike Hrvatske. Unutar house žanra ulaze sve podvrste housea (deep house, tech house, jackin house, nu disco/disco house, soulful house, progressive house, micro house i sl.)  U konkurenciju ulaze glazbena djela u izdanju domaćih i inozemnih izdavača te singlovi u vlastitom izdanju. Ako je jedan izvođač nominiran s dva ili više singlova/EP-a od strane žirija, u drugi krug glasanja ulazi onaj singl/EP koji je u prvom krugu glasanja imao najveći broj glasova od strane žirija. Nagradu prima autor(i).

7. Electronica singl/EP godine

U ovoj se kategoriji bira najznačajniji singl ili EP iz domene electronice koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja, odnosno izdanje koje sadrži najviše pet (5) djela ili ukupnog trajanja do 30 minuta, a čiji autor/ica ili jedan od autora/ica živi i radi na području Republike Hrvatske. Electronica podrazumijeva pravce i fuzije ambijentalne i eksperimentalne glazbe, leftfield, lo-fi, abstract, raw i sl. U konkurenciju ulaze glazbena djela u izdanju domaćih i inozemnih izdavača te singlovi u vlastitom izdanju. Ako je jedan izvođač nominiran s dva ili više singlova/EP-a od strane žirija, u drugi krug glasanja ulazi onaj singl/EP koji je u prvom krugu glasanja imao najveći broj glasova od strane žirija. Nagradu prima autor(i).

9. DJ Godine - nagrada publike

U ovoj kategoriji novinari predlažu, ali publika glasa za najzapaženijeg hrvatskog DJ-a u prošloj godini, neovisno o glazbenom usmjerenju. Nagradu prima izvođač.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada