Kategorije nagrada

1. Album / kompilacija godine

Pod Album ili kompilacija više autora elektroničke glazbe u ovom Pravilniku podrazumijeva se ono izdanje koje sadrži najmanje sedam (7) skladbi, a čiji autor/ica ili jedan od autora/ica živi i radi na području Republike Hrvatske,  te u digitalnom izdanju i koje se na digitalnom tržištu nudi u obliku cjelovitog izdanja, pod zajedničkim imenom. Album mora imati pretežno (51% ili više) novih snimaka objavljenih u izbornoj godini. U konkurenciju ulaze albumi/kompilacije u izdanju domaćih i inozemnih izdavača te self-release albumi/kompilacije. Nagradu primaju producent(i) i autori(i).

3. Event godine

U ovoj kategoriji glasuje se za glazbeni događaj (party, koncert ili festival), serijal glazbenih događaja pod istim imenom/brandom ili klupski događaj koji se, u izbornoj godini, posebno istaknuo na hrvatskoj elektroničkoj sceni te time priskrbio posebnu pažnju i naklonost struke i publike . Nagradu prima predstavnik organizacijskog tima.

5. House singl godine

U ovoj kategoriji glasuje se za najznačajniji singl iz domene house glazbe koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja, a čiji autor/ica ili jedan od autora/ica živi i radi na području Republike Hrvatske. Unutar house žanra ulaze sve podvrste house uključujući tech-house, deep house, vocal house, soulful house, nudisco, indie dance, progressive house. U konkurenciju ulaze glazbena djela u izdanju domaćih i inozemnih izdavača te singlovi u vlastitom izdanju. Nagradu prima autor(i).

7. New (S)elector godine

U ovoj kategoriji glasuje se za najzapaženijeg mladog hrvatskog DJ-a ili producenta elektroničke glazbe u prošloj godini, koji je značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu i ustanovio opću prepoznatljivost u široj javnosti unutar izbornog razdoblja, neovisno o glazbenom usmjerenju. Nagradu prima izvođač.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada