Novosti

Tri bass singla u utrci za titulu najboljeg u prošloj godini!

Unutar bass žanra ulaze sve podvrste bassa uključujući drum'n'bass, grime, UKG, dub, dubstep trap glazba, a za prvu nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Elector nominirani su singlovi 207 - MKV, Egoless - Thank You (Hvala) te Kodin & Tasha Baxter - Snake Lies.

Samozatajni pulski producent Vedran Pušić, najpoznatiji po imenu 207 singlom "MKV" već je dobro poznato ime na elektroničkoj sceni, a po mišljenju stručnog žirija nagrade Elector, upravo on ima jedan od najboljih bass singlova godine. U intervjuima je spominjao kako mu se sviđa glazba kolege Egolessa, s kojim će odmjeriti snage u kategoriji Bass singla godine.

Egolessova karijera rapidno je rasla, a već je odavno svrstan među najuspješnije likove sa scene. Moćan, pomalo industrijski singl "Thank You (Hvala)" našao se na albumu "The only way Out is Through", koji je u bubnju za titulu Albuma godine nagrade Elector.

Kodinova jedinstvena produkcija zasjala je u punome sjaju na singlu "Snake lies", kojem je posebnu čar sao vokal Tashe Baxter. "Snake lies" je ujedno i ime EP-a kojeg je Kodinova publika jedva dočekala prošle godine, a njegovu strast i izvrsnost prepoznali su i novinari koji podrobno prate domaću elektroničku scenu te su ocijenili kako je krajnje vrijeme da se tako kvalitetan producent nađe u konkurenciji za nagradu Elector.

U tijeku je i glasovanje za DJ-a godine nagrade Elector! Svoj glas može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 17. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama jednom dnevno. U konkurenciji su: Borut Cvajner, DJ Ogi, Ilija Rudman, Insolate, Jan, Kinčl, Matroda, Mimi, Petar Dundov i Tom Bug.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada