Novosti

Techno singlovi godine u uzbudljivom foto-finišu!

Techno je jedan od najizvornijih oblika elektroničke glazbe, koji danas doživljava svojevrsnu renesansu. Žanr techna stilski se kroz godine razgranao, ali je nikad ne gubivši na svojoj izvornoj čistoći, uvijek zadržavao najvjerniju vojsku štovatelja. Hrvatska elektronička scena bogata je techno izvođačima koji su priznati i na globalnoj razini, a tri trake iz ovoga žanra natječu se za prestižnu titulu Techno singla godine.

DJ Jock dio je petorke provjerenih domaćih producenata koji su objavili nove singlove na EP-u "Croatia Gets Physical", od kojih je jedan nominiran za Elector i u kategoriji House singl godine, a za Techno singl godine bori se za Jocka ne baš uobičajena techno-breakbeat traka "Only You Can Make Me High". Talentirani Splićanin Stipe Škokić, publici poznatiji pod imenom DJ Jock, inače niže uspjeh za uspjehom, a redovito izdaje za etikete Carla Coxa i Cristiana Varele. Nastupio je na mnogim uglednim festivalima, a njegova glazba poznata je I priznata I  izvan granica Lijepe naše.

Žiri nagrade Elector nominirao kultno ime domaće elektroničke scene, Petra Dundova, koji je s Gregorom Tresherom objavio singl "Ubermod" pod etiketom GTO i u ovoj kategoriji. Upečatljivi i prepoznatljivi hipno-driving zvuk prepoznalo je glasačko tijelo domaće nezavisne glazbene novinarske nagrade, a Dundov je, podsjećamo, s kolegom Ilijom Rudmanom zaradio nominaciju i za House singl godine, u suradnji na pjesmi "Morning Glory".

Producent Zarkoff, pravim imenom Saša Rajković, već godinama je jedno od kultnijih imena hrvatske electro scene, a kako je sam rekao, voli zaviriti u svaki žanr elektroničke glazbe. S electro-techno trakom "Insomnia" zavirio je dovoljno duboko da ostavi upečatljivi trag na domaćoj elektroničkoj sceni u protekloj godini te da se nađe u bubnju za Techno singl godine skupa s dobro poznatim kolegama.

U tijeku je i glasovanje za DJ-a godine nagrade Elector! Svoj glas može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 17. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama jednom dnevno. U konkurenciji su: Borut Cvajner, DJ Ogi, Ilija Rudman, Insolate, Jan, Kinčl, Matroda, Mimi, Petar Dundov i Tom Bug.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada