Novosti

Sve je spremno za prvi Elector! Sutra u 21h u Tvornici kulture i na streamingu

U tijeku su posljednje pripreme za sutrašnju dodjelu prvih nezavisnih glazbenih novinarskih nagrada Elector! Zagrebačka Tvornica kulture će u četvrtak, 3. veljače biti pozornica najboljim snagama domaće elektroničke scene koja posljednjih godina itekako buja na hrvatskom, ali i međunarodnom terenu.

Žiri sastavljen od 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu u dva je kruga predložio pa odabrao nominirane izvođače za koje smatraju da su uvelike obilježili proteklu godinu na elektroničkoj sceni. Pred njima nije bio lak zadatak, no sudeći po reakcijama već uoči same dodjele - Elector polako ali sigurno ispunjava svoj cilj.

Stav organizatora i pokretača Electora, da postoji jasna potreba za jednom takvom nagradom koja osnažuje, povezuje i afirmira hrvatsku elektroničku scenu i konačno je stavlja je tamo gdje joj je i mjesto – uz bok svim ostalim već odavno priznatim čimbenicima hrvatske glazbe, pokazao se točnim. Odaziv na Elector je nadmašio sva očekivanja organizatora, a najavljeno je pregršt novosti koje će svjetlo dana ugledati nakon što se proglase pobjednici.

Svi zainteresirani će dodjelu Electora moći pratiti uživo putem službenih digitalnih kanala nagrade, a publiku čekaju brojna iznenađenja te nastupi uživo.

Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine i Bass singl godine kategorije su u kojima će se dodijeliti statua Electora, a bit će proglašen i DJ godine kojeg je odabrala publika putem Iskonove platforme zaključno do 31. siječnja ove godine.

HDS ZAMP posebno je razveselio sve nominirane mlade DJ-eve i producente u kategoriji New (S)elector glazbene nagrade Elector te će ih nagraditi s godišnjom DJ licencom i na taj način podržati nove nade te samu manifestaciju. HDS ZAMP tako će olakšati predstavljanje i(li) povratak pred širu publiku svim nominiranima u kategoriji: Elena Mikac, Ivo Makarun, Stephanie Prekali i Time To Sleep, odnosno Karlo Pavlović.

Sve nominacije za prvi Elector možete provjeriti OVDJE.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada