Novosti

New (S)elector: Svježina i inovativnost

Legendarni i već afirmirani glazbenici važni su za svaku scenu, no ono što ju drži svježom, inovativnom i raznolikom su nova imena, a upravo njima je posvećena ELECTOR kategorija New (S)elector. U prijedlozima žirija ove su se godine našli brojni kvalitetni DJ-i, a u izboru su do samoga kraja ostali Carnero, Eloc i Korak.

Carnero je jedan od članova kolektiva Metz Attack, koji je nastao u Vodicama, a danas djeluje s bazom u Zagrebu. Najčešće održavaju svoje klupske večeri u Mastersu, a na njima, uz residente, nerijetko sviraju i inozemni gosti. Uz specifičan glazbeni stil, detalj koji čini razliku je i to što Metzovci prilikom organizacije evenata veliku pažnju daju i izgledu kluba. Jedan od najvećih njihovih dosadašnjih uspjeha je to što su prošle godine bili domaćini party broda na festivalu Dekmantel Selectors i tako postali prva lokalna ekipa koja je ostvarila suradnju s ovim nizozemskim festivalom. Što se tiče žanra, Carnero u svojim setovima u svim kombinacijama spaja techno, trance, psy, deep, i breakbeat.

POSLUŠAJ CARNERA

Zagrebački DJ Eloc obožava hipnotički i duboki techno, a stoji iza programa zanimljivog koncepta i imena ADAPTer. Radi se o klupskoj večeri kojoj je jedina konstanta promjena, a suština ideje je da program mijenja lokacije te svaki put ugošćuje druge DJ-e, kojima se Eloc tu večer glazbeno prilagođava (naravno, u granicama vlastitog ukusa). Takvim si je modelom on zadao zanimljiv izazov, a publici je stvorio platformu na kojoj uvijek mogu čuti nešto novo; na ADAPTeru su gostovali DJ-i iz cijele Hrvatske (i poneki iz inozemstva) i on je u kratkom periodu postao vidljiv kohezivni faktor.

POSLUŠAJ ELOCA

Korak pak živi u Rijeci, dolazi iz Požege i iznimno često nastupa i u Zagrebu, pa i u ostatku Hrvatske. Upravo brojni pozivi za nastupe najbolje pokazuju da su njegovi setovi doživljaj koji se pamti. Njegov ukus varira od housea i deepa do puno bezobraznijih i bržih ritmova – ovisno o mjestu, vremenu i prilici - a u posljednje vrijeme se fokusira na na produkciju glazbe pa je preporuka tu i tamo skoknuti na njegov Soundcloud. Osnivač je član je kolektiva Torque koji organizira klupske večeri u riječkim klubovima.

POSLUŠAJ KORAKA

 

Tena Šarčević

 

Ove godine svi mogu dati svoj glas svom omiljenom DJ-u među nominiranima, a najsretniji glasači će biti nagrađeni vrijednim poklonima. U Elector nagradi publike, glasači mogu odabrati i nagraditi svoje favorite na webu Electora do 30. siječnja, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Elector nagrada u Tvornici kulture 3. veljače 2024. godine.

Publika bira najzaslužnije za doprinos klupskoj kulturi i elektroničkoj sceni za 2023. godinu u velikoj konkurenciji od čak 14 imena: Aldo Morro, Andrea Ljekaj, DJ Jock, DJ Ogi, Felver, Filip Motovunski, Ilija Rudman, Insolate, Jan Kinčl, Matroda, Mimi, Petar Dundov, PEZNT.

GLASAJ ZA SVOG FAVORITA!

Tri najsretnija glasača osvojit će vrijedne nagrade: gramofon DENON DP-29F, slušalice Audio Technica ATH-M20x i dvije ulaznice za ovogodišnji SHIP Festival & Music Conference. Glasovati se može jednom putem mail adrese, a svakim glasom povećava se šansa osvajanja nagrade.

Elector je nagrada za najbolja domaća glazbena ostvarenja po izboru više od 30 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija koji redovito prate elektroničku glazbenu scenu.

GLASAJ ZA SVOG FAVORITA!

Kompletan popis nominiranih možete provjeriti OVDJE.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture, organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada