Novosti

Konkurencija nikad veća u iznimno aktivnoj godini za elektroničku scenu

Nominacije za nagradu Elector doznajemo 8. siječnja

Nakon završetka prvog kruga glasovanja otvara se drugi krug u kojem će biti poznati nominirani izvođači za treće izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector.

U prvome krugu je žiri sastavljen od 30 novinara iz uglednih medija od 11. do 18. prosinca odlučivao o glazbenicima koji su obilježili godinu na izmaku kroz brojna izdanja, nastupe i djelovanje na sceni. U drugom će krugu od 21. do 29. prosinca tekuće godine odlučiti tko će se od glazbenika nadati nagradi na trećoj dodjeli prestižne statue.

Budući da je druga generacija dobitnika nagrade značajno doprinijela promociji i jačanju scene brojnim nastupima, žiri je trenutno na slatkim mukama. Nominacije za Elector bit će objavljene 8. siječnja sljedeće godine.

 

Nominirani će svoje ime naći u kategorijama: Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine, Bass singl godine, Electronica singl/EP godine te nagrada DJ godine, kojeg će odabrati publika online glasovanjem ususret samoj dodjeli nagrade.

Najkvalitetnija lica hrvatske elektroničke glazbene scene okupit će se na centralnoj dodjeli nagrade u Tvornici Kulture 3. veljače i doznati tko je od njih najzaslužniji za doprinose klubskoj kulturi i elektroničkoj sceni za 2023. godinu.

Svi koje zanima elektronička scena mogu ovdje preslušati albume, kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika putem ELECTOR Skenera i linkova na digitalne servise. Cilj skenera je na jednom mjestu okupiti sve aktivnosti glazbenika kroz izbornu godinu ELECTORA, podržati njihov rad i evidentirati uspjehe. Također, skener će zasigurno pomoći novinarima/glasačima pri nominiranju i glasanju na kraju godine.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

 

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada