Novosti

Četiri izdanja u bubnju za Album/kompilaciju godine!

Na prvoj nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi za elektroničku glazbu Elector žiri sastavljen od 20 novinara eminentnih domaćih medija koji prate elektroničku glazbenu scenu u dva je kruga izglasao četiri izdanja koja će na prvoj dodjeli Electora u Tvornici kulture 3. veljače odmjeriti snage u kategoriji Albuma / Kompilacije godine.

Samozatajni Egoless je već godinama na glasu kao jedan od najuspješnijih glazbenika i producenata na domaćoj elektroničkoj sceni, a izdanje "The only way Out is Through" objavio je krajem studenog. Kako je sam istaknuo, ovo izdanje predstavlja osobnu emotivnu borbu s napadajima panike uslijed ne tako davnih pandemijsko-potresnih okolnosti. Njegova sposobnost da sve to "zapakira" u 12 pjesama nije mogla proći neprimijećeno, a to je pozdravio i žiri nagrade Elector.

Autor i producent Janko Novoselić projektom Kozmodrum je doveo svoju glazbu na novi nivo, a proteklog je ljeta njihovo treće studijsko izdanje "Kozmodrum" napokon ugledalo svjetlo dana. Svježe izdanje donosi presjek njihovog rada te kombinaciju žanrova koju svaki pravi fan ovog projekta s užitkom preslušava na repeat, a to su prepoznali i novinari odnosno članovi žirija Electora.

Eddy Ramich na domaćoj je, ali i svjetskoj sceni prisutan već dugi niz godina, a s grupom poznatih kolega glazbenika je prošle godine objavio kompilaciju "Eddy Ramich Presents Croatian Blue". Izdanje koje je opisano kao selekcija suvremene hrvatske elektroničke glazbe pod utjecajem jazza, Eddy je upakirao u živi soundtrack za sve koji žele saznati više o domaćim elektroničkim producentima koji vole koketirati s jazzom. Chui, Koolade, Jan Kinčl, Homeboy, Ilija Rudman, Disrupt Project, Laseech, Ante Matas, Janko Novoselić i autor kompilacije Eddy Ramich sastavili su izdanje koje je po mnogima ogledni primjerak „feel good“ glazbe u Hrvatskoj, a upravo ta kompilacija odmjerit će snage u ovoj kategoriji nagrade Elector.

Domaća elektronička scena se okupila s ciljem prikupljanja pomoći za područja pogođena razornim potresom, a "iscjeljujuće zvukove" saželi su na kompilaciji "Healing Sounds – Croatia Earthquakes Relief Project". Kompilacija nastala na inicijativu Nenada Barića i Jana Kinčla objavljena je u digitalnom izdanju i na vinilu u dva dijela, a sudjelovali su brojni domaći DJ-evi i producenti. Ovo važno i vrijedno izdanje  koje je iznjedrilo i niz brijantnih singleova od kojih su neki nominirani i u drugim kategorijama prvog Electora nikako nije mogla proći “ispod radara” novinara koji pomno prate zbivanja na domaćoj elektroničkoj sceni.

Koliko su bili sretni producenti nominirani u kategoriji Remiks godine saznat ćemo na završnoj dodjeli 3. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U tijeku je i glasovanje za DJ-a godine nagrade Elector! Svoj glas može dati svaki zaljubljenik u dobru domaću glazbu od 17. do 31. siječnja i to na Iskonovim stranicama jednom dnevno. U konkurenciji su: Borut Cvajner, DJ Ogi, Ilija Rudman, Insolate, Jan, Kinčl, Matroda, Mimi, Petar Dundov i Tom Bug.

Nagradu ELECTOR pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatsko Društvo Skladatelja, koproducent je Tvornica Kulture,  organizator Unison – Hrvatski glazbeni savez, a sponzor Iskon.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web stranici https://nagradaelector.hr/ ili na Facebook stranici nagrade ELECTOR.

Nezavisna glazbena novinarska nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada